FORKLIFT OÜ
MEIEGA ULATAD!

Teleskooplaadurid on abiks taevast põlluni

 

Dieci Agri teleskooplaadurid on kõikjal väga hinnatud oma mitmekülgsuse poolest. Selleks on Dieci välja töötanud hulga lisatarvikuid, mis võimaldavad nende teleskooplaaduritel täita ka kõige keerukamaid ülesandeid.  Just seetõttu on mujal maailmas teleskooplaadurid kogunud  suurt populaarsust põllumajanduses, kus on vaja täita palju erinevaid funktsioone ja teha ka eritöid.

Allpool kirjeldame kahte väga erinevat põllumajanduse tüüpi. Esimene neist nõuab traktori asemel suurte vahemaade läbimist ning õhusõidukite kasutamist külvamiseks ja väetamiseks. Teisel juhul selgitame kuidas teleskooplaadurid võimaldavad muuta kõrbe viljakaks pinnaseks.

Väetamine ja külvamine äärmuslikes tingimustes

Uus-Meremaal tegutseb üle 112 õhust külvamise ja taimede pritsimisega tegeleva ettevõtte, kus on kasutuses üle 230. erinevat tüüpi lennuki. Neile on appi tulnud Dieci põllumajandusele mõeldud teleskooplaadur Agri Max 75.10, mis aitab lennukeid ilma liigse ajakuluta varustada seemnete ja väetisega. Lennukid töötavad varahommikust hilisõhtuni mitmetel erinevatel maatükkidel, mis asuvad üksteisest sageli miilide kaugusel, mistõttu on hädavajalik lennukite kiire varustamine. Täpselt samuti nagu Vormel 1 puhul, kus iga sekund loeb! Dieci Agri Max on varustatud spetsiaalse kiirvabastuspunkriga, mis viiakse lennukile lähenedes pikeneva masti abil lennuki laadimisluugi kohale. Mõne sekundiga jõuab niiviisi punkrist lennukisse terve tonn seemet või väetist. 

Dieci Agri töötab Niiluse ääres

Rahvusvahelise rühmituse Al Rajhi rahastatav projekt North State on Põhja-Sudaanis asuva Al Ghaba piirkonna põllumajanduse arendamise programm. Selle eesmärk (koos Niiluse jõgikonna teiste sarnaste algatustega) on teravilja ja loomasööda tootmise suurendamine, rajamaks lisaks sügavate kaevude puurimisele Niilusest vett koguvate niisutuskanalite ja pumpade võrgustikku.

Rajatised, mis ulatuvad mitmekümne kilomeetri kaugusele ja on tänu fotogalvaanilistele energiaallikatele iseseisvad, on tekitanud põllumajanduseks sobivad oaasid. Põldudelt kogutav saak läheb Sudaani ja Saudi- Araabia elanikele.

Projektis osalenud insenerid valisid maaharimiseks just Dieci Agri teleskooplaadurid, mis oma universaalsuse poolest sobivad nii saagi koristamiseks, pikkade vahemaade läbimiseks (Agri teleskooplaaduritel on EVO2 jõuülekanne koos nelja sõidurežiimiga) ning millel on lai lisatarvikute valik, mis muudab masina väga multifunktsionaalseks. Lisaks teeb konditsioneeriga varustatud kabiin töö tegemise mugavaks ning pikad vahetused tegijatele talutavamaks.

Uus Giugiaro Design kabiin on ekstreemsetes oludes (külm, kuumus, tolm, müra jm) töötavate põllumeeste poolt alati kõrgelt hinnatud olnud paljudel põhjustel:

  • käetoele sisse ehitatud juhtkang;
  • helikindlus;
  • reguleeritava kõrguse ja kaldega rool;
  • elektrilised aknad;
  • panipaigad;
  • stereosüsteem;
  • päikesekaitse sirmid;
  • ergonoomiline iste;
  • katuseluugid;
  • head nähtavust pakkuv juhiiste;
  • ülitõhusad klaasipuhastid;
  • kaks tahavaatepeeglit.

 

TUTVU TELESKOOPLAADURITEGA!

 

Allikas: Dieci s.r.l., https://www.dieci.com/web/en/the-agri-max-an-all-in-one-ground-crew-2/